Adobe Camera Raw

Er du ekspert i at konvertere RAW filer, så afholder Outback Photo konkurrence i disciplinen. Konkurrencen er et besøg værd, for den afslører RAW værktøjer, jeg aldrig har hørt om før.

Så afholder Outback Photo igen en af sine kendte konkurrencer. Denne gang går det ud på at konvertere RAW billeder fra Canons nye EOS 10D. Allerede nu er der en del forslag, som er ganske interessante. Og selvom der ikke er fundet en vinder endnu, er konkurrencen et besøg værd, for der er kommet forslag, der bruger værktøjer, jeg aldrig har hørt om før. 

Et af disse er SharpRaw, der udover at understøtte 10D også understøtter andre modeller som D30, D60, 1D, 1Ds, G2, G3, S30, S40, S45 og S50. Hertil kommer modeller fra Nikon, Olympus, Kodak, Minolta og Fuji. SharpRaw koster 69 dollar, men man kan downloade en gratis prøveversion på websitet. 

Et andet for mig helt ukendt værktøj er PowerShovel 2, der understøtter Canon S30, S40, S45, G2, G3 samt Canon EOS D30, D60 og 10D. Det kan downloades umiddelbart på hjemmesiden. Når man starter programmet, får man at vide, at det er gratis til privat brug. 

Der er naturligvis også kommet forslag, der bruger velkendte metoder som BreezeBrowser, Capture One DSLR og Adobe Camera Raw plugin. 

Jeg havde umiddelbart problemer med at installere SharpRaw, mens PowerShovel 2 blev installeret uden problemer. Jeg vender tilbage med vurdering af disse værktøjer.