billedbehandlingsprogrammer

Min favorit blandt billedbehandlingsprogrammer Paint Shop Pro og firmaet bag Jasc er blevet købt af canadiske Corel, der engang var en kæmpe i den grafiske industri med tegneprogrammet CorelDRAW. 

I de seneste år har man dog ikke hørt meget til firmaet, der satsede helt forkert først på WordPerfect og siden på sin egen Linux distribution, der ikke blev til noget. Det bemærkelsesværdige i denne handel er, at Corel i forvejen har et komplet og professionelt billedbehandlingsprogram i form af Corel Photo Paint. Hvordan det skal sælges sammen med Paint Shop Pro, fortæller historien ikke noget om. 

Canon er klar med ny firmware version 1.0.1.0 til S70 og version 1.0.3 til EOS-1D Mark II. Det nye kamera EOS-20D har allerede fået ny firmware to gange. Den seneste version hedder 1.0.5. 

Billedbehandlingsprogrammet Bibble har været meget udbredt i Nikon-miljøet, når det gælder konvertering af RAW billeder. Nu er programmet kommet i en version 4.0, og en af de store nyheder er, at Canon er kommet med på listen. Der er dog kun tale om 20D og 1D Mark II, men det er da en start. Bibble 4.0 koster 129 dollar. Programmet er også bemærkelsesværdigt, idet det kører under såvel Windows som Mac OS X og Linux.