Billedbutikken kan klart anbefales

Billedbutikken leverer flotte billeder til rimelige priser. Det er en god afløser til Jubii, der har stoppet sin fremkaldelse. Forretningen leverer oven i købet ICC-profil, hvilket ingen af konkurrenterne gør.

Efter at Jubii er stoppet med at fremkalde billeder, har jeg ledt efter en afløser. Jeg har, som jeg også tidligere har skrevet, testet Photocare, men jeg syntes, at Jubii var langt bedre. Derfor ville jeg give Billedbutikken en chance. Forretningen adskiller sig nemlig fra de fleste ved at have en ICC-profil. 

Selve upload kører fint. Man kan overføre billeder enkeltvis eller vælge at overføre en hel mappe ad gangen. Billedbutikken giver mulighed for at vælge størrelse – for eksempel 10×15 centimeter – én gang for alle billeder ligesom Jubii, og det er rart. Uploadhastigheden var rimelig, men heller ikke mere. 

Til gengæld er Billedbutikken forrygende hurtig med at levere. Jeg overførte billeder torsdag aften efter 20:00, og billederne var i min postkasse lørdag morgen. Det er imponerende. 

Man kan vælge mellem flere forskellige muligheder, når man bestiller, og det er også lidt specielt. Det er nemlig de færreste forretninger, der tilbyder dette. Man kan for eksempel vælge, at forretningen ikke skal billedbehandle billederne eller beskære billederne. 

Priserne er rimelige

Priserne er rimelige men heller ikke mere. Det koster 1,95 kroner pr. billede i 10×15, mens prisen for 13×18 er 2,95 kroner. Prisen for A4 er 19,00 kroner. Billedbutikken har også andre størrelser som 10×13, 15×21 og kæmpen 30×45 centimeter, der koster 39 kroner. 

Man betaler 20 kroner for porto, hvis man fremkalder færre end 80 billeder, og 29 kroner, hvis man fremkalder flere. Til gengæld får man 20% rabat på selve fremkaldelsen, hvis man fremkalder flere end 80 billeder. Man får også indeksprint, hvilket jeg heller ikke har set hos konkurrenterne. 

Prisen er altså dobbelt så høj som hos Bilka og visse andre supermarkeder, når det gælder 10×15. Til gengæld skal man ikke hente dem i forretningen. De bliver sendt ud. Det er dog en massiv prisforskel. 

Kvaliteten er helt i top. Billederne er i samme kvalitet, som dem jeg fik fra Jubii, hvilket altså vil sige klart bedre end Photocares. De er også på samme papir. 

Til gengæld er jeg ikke specielt imponeret over ICC-profilen. Billederne ligger rimelig tæt på det, som jeg ser på min skærm, men det gjorde Jubiis nu også – uden ICC-profil. Rimelig tæt er heller ikke godt nok. ICC-profilen ser nemlig ud til at være stort set identisk med den standard profil i Windows, som jeg brugte i forvejen, hvilket er Diamond Compatible 9300K G2.2. 

Læs også: