Kodak

Når man tænker på Kodak, er det først og fremmest feriebilleder og lignende fotos, man tænker på. Det har altid været en stor del af vores virksomhed.

Fra det tidspunkt, hvor vores grundlægger, George Eastman, første gang kom i kontakt med fotografering i slutningen af 1870’erne, handlede hans liv i høj grad om at udvikle film og kameraer. De første rigtigt store fremskridt var filmrullen og de enkle, billige kameraer. Det var det, der gjorde det muligt for alle og enhver at begynde at fotografere.

intensiv produktudvikling inden for film

Siden da har vi i Kodak fortsat traditionen med intensiv produktudvikling inden for film til alle tænkelige behov. Med den viden, vi har samlet gennem mere end 100 år, er det naturligt, at vi ligger langt fremme, når det gælder de tekniske egenskaber for og kvaliteten af alle de film, vi producerer og markedsfører.

Hvis du vil vide mere om vores film, kan du læse her (engelsk). Der finder du alt, ikke bare om negativ- og diasfilm til fotos, men også om film til andre områder, såsom spillefilm, overheads, røntgenfilm til sundhedsvæsenet og industrien samt mikrofilm – og meget mere.

Kan du lide bryllupsfotografering?

Kodak Select

Kodak Select Series er det nye, fælles navn for de film, vi kan tilbyde dig, der har foto som en særlig interesse. I Kodak Select Series kan du altid finde den rigtige film til alle slags lysforhold og anvendelsesområder. Du får en enestående kvalitet ved forstørrelser, projektioner og digitalisering. Indpakningen er udformet sådan, at hvis du håndterer mange film, kan dine egne film let identificeres, så billederne ikke blandes sammen, inden de fremkaldes.

Kodak Elite Chrome – vores mest solgte diasfilm. Et af de absolut bedste valg, når det drejer sig om diasfilm. En film, der giver billeder med optimal skarphed og jævnhed i billedkvaliteten. Findes som 100, 200 og 400 ISO.

Kodachrome – den mest anvendte diasfilm i verden gennem tiderne med unik lagringsstabilitet. Findes som 64 og 400 ISO

Kodak Royal Gold– tildelt TIPA/EISA-prisen for bedste negative farvefilm i 97/98, hvor den også blev udnævnt til “Årets farvefilm i Europa”. Enestående billedkvalitet, finkornethed og klarhed. Findes som 100, 200, 400 og 1000 ISO.

Kodak Gold

Kodak Gold Ultra i alle situationer
Denne film er den perfekte allround film til dit kompaktkamera. Du får en film, der gør det lettere for dig at lave vellykkede billeder både inde og ude. I stærkt sollys, i modlys, i skygge eller i overskyet vejr. Kodak Gold Ultra giver dig skarpe billeder, selvom motivet bevæger sig. Du får et større blitzområde. Opløsning og farvegengivelse er i klasse med betydeligt langsommere film.

Kodak Gold Zoom er det bedste valg til dit zoomkamera
Dit zoomkamera har et objektiv, der kræver ekstra lys. Derfor har vi skabt en film med særlig stor lysfølsomhed – 800 ISO – der kompenserer for zoomkameraets begrænsninger. Blitzen får et længere arbejdsområde, og dybdeskarpheden bliver større. Filmen er perfekt, når du fotograferer handlingsmættede billeder, sport eller børn i fuld fart. Detaljer og farver bliver bedre. Prøv Gold Zoom næste gang, og forøg dine muligheder.

Advantix APS

APS-film hedder Advantix. Den nye film lægges nemt og bekvemt i med et såkaldt “drop in”. Når filmen er på plads, lukker du bagstykket, og filmfremføringen sker automatisk.

Filmen har et magnetlag, som kan lagre og overføre information. Det bruges ved fremkaldelsen, der tilpasses individuelt, så du får bedre billeder.

En finesse ved nogle APS-kameraer er, at du kan tage filmen ud af kameraet, inden du har taget alle billederne. Sætter du siden kassetten i igen, kan du fortsætte med at fotografere fra det sted, du var, inden du tog kassetten ud.

Kassetten har symboler på undersiden, der viser, om film er ny, delvist eller helt eksponeret eller fremkaldt. Da APS-systemet kan se, om filmen allerede er eksponeret, kommer du aldrig til at eksponere den to gange.

KODAK ADVANTIX Ultra 200 giver dig den bedste kombination af kornethed, skarphed og farver, du kan få med en APS-200 film. Filmen ligger godt beskyttet i en kassette. Samtidig er risikoen for, at farverne ændres under lagring og ved høj temperatur, eller at luftfugtigheden påvirker filmens egenskaber, blevet minimeret kemisk.

KODAK ADVANTIX Ultra 200 findes med 15, 25 og 40 billeder.

Kodak ULTRA-kameraerne

Det kan ske, at du ikke vil medbringe et dyrt kamera til fest eller på udflugt med børn og venner. Så er Kodak ULTRA-kameraerne det perfekte alternativ. Lette, robuste og udstyret med en Kodak Ultra-film venter de blot på alt det sjove, du skal være med til.

Når filmen er færdig, indleverer du hele kameraet til fremkaldelse. Men det er ikke helt rigtigt bare af den grund at kalde det for et engangskamera. Det betyder blot, at du kun anvender det en gang. Når vi har taget filmen ud, genbruger vi hele kameraet, som det er. Alle funktioner kontrolleres, og der bliver sat en ny film i kameraet. Så er det klar til at blive brugt af en anden, der har fundet ud af, hvilket perfekt alternativ Kodak ULTRA-kameraerne kan være, når der sker noget sjovt.

Kodak Pictures

en ny opfattelse af billeder. 

Nu lanceres Kodak Pictures, som er en helt ny opfattelse af billeder og fremkaldelse. Du vælger på en enkel måde, hvordan du vil have dine billeder, i tre forskellige fremkaldelsesmenuer. Du ved, hvad du får, uanset hvor du afleverer din film. Og vi hos Kodak garanterer dig altid samme høje kvalitet, overalt i landet.

Den glæde, du får ud af dine billeder, afhænger ikke kun af, hvordan du tager billeder og fremkalder. Det handler ligeså meget om, hvordan du behandler dine billeder bagefter. Derfor har Kodak Pictures flere valgmuligheder i forbindelse med efterbehandling, f.eks. kopiering og forstørrelse. Og vi har et system, der hjælper dig med at bevare dine billeder, så du altid kan tage dem frem og mindes alle de sjove oplevelser.

Så nu er det kun op til dig at bestemme dig. Se efter, hvilken menu der passer dig bedst!

Hvor meget glæde, du får af dine billeder?

Hvor meget glæde, du får af dine billeder, kommer i høj grad an på, hvad du kan gøre med dem, når de er blevet fremkaldt. Derfor giver Kodak Pictures dig også flere muligheder for efterbehandling og opbevaring.

Kodak Picture Boks
Smart, sammenfoldelig opbevaringsboks, der netop passer til de pakker, du får fra Kodak Pictures. Boksen, der er fremstillet i kraftig karton med metalhjørner, kan du stille i bogreolen, så den altid er ved hånden, når der er noget, du vil mindes.

Kodak Picture Indeks
Alle billederne fra en film samlet i miniatureformat på et enkelt kort. Giver dig hurtigt et perfekt overblik, når du leder efter et bestemt billede.

Kodak Picture File
Et praktisk, lille album med specialudformede lommer, der har plads til både negativer fra en 35 mm-film og et Kodak Picture Index, der viser, hvilke billeder der er på negativerne.

Kodak Picture APS-File
Opbevaringsæske på størrelse med en almindelig bog med plads til 10 filmkassetter til APS-film og 10 Kodak Picture Index. Enkel og pæn at stille ved siden af dine bøger.

Kodak Picture Saver
Lav pauseskærm og skrivebordsbaggrund på din computer med dine digitalt lagrede billeder. Det eneste, du skal bruge, er en pc med Windows (3.0 eller nyere version). Meget let at anvende!

Kodak Photo CD
Gem dine billeder på en Kodak Photo CD. Hos din Kodak-forhandler kan du få op til 100 billeder digitalt lagret i fem forskellige størrelser med professionel kvalitet. På en enkelt cd.

Forstørrelser
Du kan altid bestille forstørrelser af dine billeder hos din Kodak-forhandler. Vælg mellem standardformater op til 20 x 30 cm, eller spørg, inden du bestiller. Mange forhandlere kan lave endnu større billeder.

Flere kopier
Den nemmeste og billigste måde at få flere kopier på er ved at bestille dobbeltkort (eller endnu flere), når du indleverer en film til fremkaldelse. Men ofte kan det være svært at afgøre, hvilke billeder, der skal kopieres før du har set billederne. Så kan du hurtigt få lavet så mange kopier, du ønsker, hos din Kodak-forhandler.

Picture Maker
Med Picture Maker kan du kopiere direkte fra billede til billede uden negativ. Og det går stærkt! På 5 minutter tryller Picture Maker med dine billeder, så du får så mange kopier, du ønsker. Eller giver dig nye kopier, der er beskåret, forstørret, hvor de røde øjne er fjernet og meget andet. Image Magic fås hos de fleste Kodak-forhandlere.

Det virtuelle menneske beskæftiger den besøgende sig med informationsteknologiens muligheder. Hvordan kan den hjælpe, genkende og holde øje med os, på arbejdspladsen og i fritiden; hvad er fordelene og ulemperne? Vil udviklingen skabe andre måder at være sammen på, og vil den ændre vores opfattelse af at være menneske?

Det naturlige menneske udforsker den besøgende hvordan den bioteknologiske udvikling giver mulighed for at manipulere med menneskets krop i fremtiden. Skønhedsidealer, genteknologi, sundhed, livskvalitet og ønskebørn. Du er designeren! Hvad er “det naturlige menneske”?

Robotmennesket ser vi på fremtidens muligheder for at hjælpe mennesket mekanisk og elektronisk, fx med kunstige sanseorganer og intelligente robotter. Hvor går grænsen mellem robot og menneske?

Kodak og Future Body
Kodak er også med på Future Body udstillingen! Med Kodak digitale web kameraer, DVC 325, placeret i flere opstillinger i de tre hovedtemaer bliver dit billede taget, når du besøger udstillingen. Du kan få din egen personlige Future Body hjemmeside med alle dine oplevelser og billeder fra besøget!

For Kodak handler det om “Take Pictures. Further” – altså at tage billeder, at lave billeder og at anvende billeder hvorsomhelst og nårsomhelst det behøves – som minder, underholdning og information.

KODAK Picture CD

Når du indleverer eller indsender film til fremkaldelse, skal du bare afkrydse feltet KODAK Picture CD. Når du får dine fotografier, negativer og det praktiske indeks tilbage, ligger der også en cd med alle fotografierne i pakken. Derefter kan du nemt redigere og arbejde videre med billederne, så du senere kan dele dem med andre på nye spændende og sjove måder.
Når jeg får mine fotos på en KODAK Picture CD, kan jeg sende dem til venner og familie over hele verden direkte fra min computer!
|
Det er nemt og hurtigt at dele fotografierne med andre, når de leveres fra fremkaldelse på en KODAK Picture CD. Du kan selv tage kopier, bestille helt specielle fotogaver, fremstille dit eget diasshow og sende billederne med e-mails til adresser verden over med Intel® e-mail-postkort!

Læs mere: