Objektiver og adaptere

LensMate var konge over adaptere til G1 og G2, og firmaet er også klar med udstyr til G3, der synes at være Canons overlegen. Skal G3 udvides med filtre eller objektiver, bør LensMate overvejes.

LensMate har længe været kendt for at lave bedre adaptere til Canons G-serie end Canon selv. Det samme gælder for makrofiltre. LensMate kan gå tættere på og koster mindre. Hertil kommer, at LensMate bruger bedre materialer end Canon. 

Da Canon skiftede fra G1 til G2, kunne man genbruge alt udstyr, da objektivet var det samme. Det gælder ikke for G3. Objektivet er helt nyt, og det har en anden diameter. Men LensMate er klar med udstyr også til G3, og det bør man overveje, hvis man vil udvide G3 med ekstra (udvendige) objektiver eller makro. 

LensMate har to adaptere til G3. Den ene har en diameter på 52 mm, hvilket gør, at den kan bruge en række billige objektiver og filtre. Adapteren koster 28 dollar, og LensMate skriver, at den vil virke med en lang række objektiver fra andre end Canon. Der er en del eksempler på firmaets hjemmeside, hvorfra man også køber disse adaptere. 

LensMate er også klar med en 58 mm adapter, hvilket Canon hele tiden har haft. Prisen er den samme som for 52 mm. Den store forskel på LensMate og Canon er, at Canons adapter er lavet i plastik, mens LensMates er lavet i aluminium. Hvis man går efter mest mulig vidvinkel – for eksempel Canons 0,7x objektiv, så skal man vælge 58 mm. Ellers bliver hjørnerne sorte. Hvis man udelukkende går efter teleobjektiver, kan man også vælge 52 mm adapteren. 

LensMate har udover adaptere og step-up-ringe også filtre i form af UV, polarisering og makro (+1, +2 og +4).