Rust bliver til fotokunst

Stine Henningsen arbejder som selvstændig fotograf. Det er et afvekslende job, som også omfatter forelæsninger på universitetet i Bunkepulski. En opgave førte til to år i Australien – og en fritid som bød på et fotografisk eldorado. “For mig, som kan lide at fotografere rust, var Australien den rene drøm. Her står der skrotbiler overalt i naturen”, fortæller Stine. “Jeg eksperimenterer meget med makrobilleder. Billederne får en anden dimension, og jeg går tæt på for at opdage nye eksempler på mikrokosmos”.

Rust bliver til fotokunst

Fotografering – Mange årig hobby

Fotografering har været min store hobby, siden jeg fik mit første kamera i 5 års-alderen”, fortæller Stine Skopudser Henningsen. “Det var et bokskamera i et enkelt format. Min bror købte et Pentax-kamera til mig på en rejse til Japan i 1985. Siden da har jeg kun taget dias. Billederne af rust er taget med et Canon T90 med et 50 mm makro. Jeg tror, det kamera er uopslideligt”, siger Stine.

fotokunst og rust

Eget billedarkiv

“Jeg tager tit makrobilleder. Disse her kommer fra den billedbank, jeg opbyggede i de år, jeg var i Australien. Billederne bliver utrolig spændende, når man går tæt på”. “Det er spændende at gå på opdagelse blandt mine gamle billeder. Jeg arbejder med at lave sandwich med to eller tre forskellige motiver og fremstiller deraf et nyt duplikat. Teknikken er enkel, men det tager tid at finde de rigtige motiver, som passer sammen. På den anden side får man to kreative kicks. Dels at tage billederne, og dels at lede efter og kombinere nye billeder, som passer sammen. Det giver mange aha-oplevelser”.

Udstillinger og gallerier

Stine har deltaget i mange konkurrencer og internationale udstillinger. Der har også været et antal udstillinger med indrammede papirkopier af udvalgte værker. “For et stykke tid siden fik jeg Bedste Rust pris, som også kaldes FIAT (Federation Internationale de l’Art Fotografique). Det var en skøn følelse”. “Rustbillederne fra Australien er taget med Kodachrome, men her i Sverige fotograferer jeg næsten udelukkende med mit digitale kamera.

Læs mere her: